ESTETICĂ DENTARĂ

Estetica dentară urmărește integrarea armonioasă a zâmbetului în aspectul general facial.

FAȚETE DENTARE

V-ați dorit un zâmbet de vedetă, așa numitul “Hollywood Smile” dar gândul că dinții vor trebui șlefuiți v-a oprit?

Acum este posibil! Cu noile tipuri de fațete ceramice (no prep), care nu necesită șlefuirea dinților.

Fațetele no prep sunt ultrafine, având o grosime de 0.25 -0.3 mm, putând fi comparate ca grosime cu dimensiunile unei lentilele de contact.
Prin utilizarea unui software și a unei imprimante 3D special concepute, se realizează proiectarea fațetelor la cea mai înaltă rezoluție, astfel încât caracterele individuale sunt redate cu o precizie de o fracțiune de milimetru.
Aceste tipuri de fațete “no prep” cunoscute și sub denumirile Lumineers sau GlamSmile au avantajul unei realizări și aplicări rapide și nedureroase, fiind necesare numai 2 ședințe de la consultația inițială până la rezultatul final . Mai mult, față de metoda clasică – în care dinții au nevoie de o preparare minimă a smalțului – nu exista riscul apariției sensibilității dentare și pot fi îndepărtate în orice moment de către medicul dentist fără a lăsa urme pe dinți.

Pentru a stabili indicația aplicării fațetelor dentare este necesară o consultație de specialitate.

ALBIRE DENTARĂ

În estetica dentară, albirea dinților nu mai este de mult o procedură dificilă sau rară.
Albirea dinților este în principiu recomandată persoanelor care au dinți sănătoși – care nu au fost deci supuși multor tratamente.

Există multe proceduri și produse non-profesionale disponibile atât în farmacii cât și pe internet, majoritatea fiind relativ ieftine dar de cele mai multe ori duc la rezultate nesatisfăcătoare. Albirea dentară profesională este realizată în cabinetul stomatologic, sub supravegherea medicului stomatolog sau la domiciliu, dar numai cu substanțele recomandate de medic.

Albirea dinților se poate realiza astfel:

  • La clinica dentară
  • La domiciliu
  • Combinat

În ultimul timp albirea dinților în cabinet beneficiază de tehnica utilizării lămpii cu plasmă, care potențează și accelerează acțiunea agenților de albire, astfel că după aproximativ o oră  veți fi uimit de rezultate și veți avea ‘zâmbetul de Hollywood’ mult visat!

În cele mai multe cazuri dinții devin cu 5 până la 8 nuanțe mai albi, importantă fiind culoarea inițială care variază de la individ la individ,  procedura de albire dentară fiind  completată cu un tratament de fluorizare. Pacientul poate avea  nevoie de mai multe ședințe de tratament pentru a ajunge la culoarea dorită – fără ca aceste ședințe să implice costuri suplimentare.

Înaintea tratamentului de albire dentară, pacientul trebuie să cunoască faptul că lucrările fixe (puntți, coroane dentare din ceramică sau compozit) și obturațiile (plombele) nu vor fi albite.

Unii pacienți pot simți o ușoară sensibilitate a dinților în timpul sau după tratament. Această senzație dispare după maxim 48 ore de la tratament. Sunt pacienți care raportează disconfort la nivelul gingiilor, dureri de gât sau pete albe pe linia gingiilor. Aceste simptome sunt în general temporare și dispar spontan în câteva zile de la tratament.

Fiind o procedură neinvazivă și nedureroasă puteți să vă programați sedința de albire dentară oricând programul vă permite: înainte de serviciu, în pauza de prânz sau la sfârșitul programului.

Un zambet alb si luminos este frumos, te poate ajuta sa te simti bine si sa faci o impresie de neuitat, ajutandu-te astfel in viata personala si cea profesionala.

MĂRIREA BUZELOR CU ACID HIALURONIC

Restylane este un gel care atunci când este injectat în piele aduce un plus de volum mărind buzele și atenuează ridurile, iar în unele cazuri le elimină. Restylane conține acid hialuronic – substanță care este prezentă natural în organismul uman.

Cu Restylane se pot umple ridurile din jurul ochilor, nasului, buzelor, bărbiei, frunţii si de asemenea poate oferi volum buzelor, pomeților, zonelor temporale – efectul fiind de o mai bună definire –  sau poate corecta micile asimetrii ale feței, micile imperfecțiuni ale bazei nasului, aripilor nazale, nărilor.

Mărirea buzelor este o procedură spectaculoasă ca rezultat și are un caracter temporar (4-9 luni) în funcție de gradul de metabolizare.

În cazul ridurilor, rezultatul se poate menține între 8 și 12 luni în funcție de rata de metabolizare în organism, de mimica feței.
Ca în cazul oricărei intervenții, asupra sănătății umane există anumite riscuri de care trebuie să fiți conștienţi și anume: inflamarea, învineţirea, asimetria corectabilă a zonelor injectate, efecte temporare și absolut corectabile (dispar în 2-3 zile fără alte implicații).

Această procedură estetică este interzisă persoanelor cu boli autoimune, tulburări de coagulare, femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, bolile grave dermatologice sau infecțioase care au manifestări la nivelul buzelor și a pielii, diverse tumori locale precum hemangiomul. De asemenea pacientul nu trebuie să fie în tratament cu anticoagulante, antibiotice sau antiinflamatoare (pastile de durere sau răceală și gripă) acestea fiind interzise o săptămână înainte și aproximativ două după tratament.