Sinus lift

Sinusul maxilar reprezintă o cavitate plină cu aer situată la nivelul pomeților. Fiecare om are două sinusuri maxilare, unul pe partea stângă și unul pe dreapta, care nu comunică între ele.

În cazul dinților pierduți  din zonele laterale, molarii și premolarii de la maxilarul superior, osul din acea zonă se micșorează în mod natural sau se resoarbe în timp.

În consecință, sinusurile dumneavoastră se extind pentru a ocupa spațiul gol unde era osul.

 

Pentru că acolo este insuficient os disponibil pentru a pune în siguranță un implant, sinusurile trebuie să fie ridicate astfel creând spațiu pentru a adăuga os suplimentar în acea zonă, os ce ajută la stabilizarea implantului.

De multe ori este necesar un Sinus Lift ca prim pas pentru a pune un implant în maxilarul superior în zona din spate.

Există două tipuri de proceduri de ridicare sinusală disponibile:

 

  • Sinus lift extern cu fereastră laterală – se utilizează în cazul când se dorește augmentarea sinusurilor cu resorbții severe
  • Sinus lift intern cu orificiu crestal – decolarea membranei sinusale și osul de adiție se face printr-un mic orificiu la nivelul crestei alveolare

 

Ori de câte ori avem posibilitatea  în clinica noastră folosim tehnica de sinus lift intern cu ajutorul piezo chirurgiei prin metoda Intralift. Avantajul acestei proceduri revoluționare constă în utilizarea hidrodinamicii pentru realizarea ridicării sinusului.

Avantaje și beneficii:

  • vindecare rapidă – regenerare perfectă a osului
  • tehnică rapidă şi sigură: distincţie între ţesuturi – nu există risc de lezare a ţesuturilor moi (membrane, artere), ridicarea fără traume a membranei în timp record (25 sec.)
  • se obțin aceleași rezultate ca la un sinus lift extern
  • edem postoperator redus – pacientul se umflă mult mai puțin decât în cazul procedurii clasice de sinus lift extern
  • abordare minim invazivă: receptivitate mare din partea pacienţilor, dureri post-operatorii reduse

Operația de sinus lifting poate fi făcută individual sau concomitent cu inserarea implantului dentar