Cazuri clinice

CAZUL 1

Caz Fast-and-Fixed, All-on-4 All-on-6

Pacient in varsta de 47 de ani, diabetic insulino-dependent, hipertensiv, cu accident vascular cerebral in antecedente, in tratament cu anticoagulant. Se prezinta in clinica cu o lucrare fixa montata pe dinti stalpi cu mobilitate crescuta la maxilarul inferior si o proteza partiala mobila cu deficit de mentinere pe campul protetic la maxilarul superior.

Intrucat pacientul a avut in trecut experiente neplacute in timpul tratamentelor stomatologice a solicitat efectuarea interventiilor cu sedare (anestezie intravenoasa). S-a practicat extractia dintilor irecuperabili si s-au inserat 6 implanturi la maxilar si 4 implanturi la mandibula pe care se montează la 12 ore de la interventie cate o lucrare fixata prin insurubare (de tipul Fast-and-Fixed, All-on-4 All-on-6)

Dupa 6 luni de la interventie s-au realizat si montat lucrarile fixe definitive, pacientul alegand varianta ceramica pe suport zirconiu care asigura o estetica superioara.

CAZUL 2

Reabilitare estetică pe implanturi

Estetica zâmbetului este compusă din mai multe elemente: buzele, care acționează ca un “cadru” al zâmbetului, o zonă roz care este gingiva și o zonă albă care sunt dinții. De aceea, tratamentul zâmbetului trebuie să fie multidisciplinar:

Buzele corespund chirurgiei cosmetice sau medicinii estetice.
Zona roz (gingiva) pentru parodontologie.
Zona albă (dinți) la ortodonție și stomatologie restaurativă.

CAZUL 3

Fast-and-Fixed, All-on-4 inferior

Pacient în vârstă de 65 de ani, se prezintă pentru o soluție fixă, alternativă la proteza mobilă existentă la maxilarul inferior care nu oferă confort. Se propune și se execută insertia a 4 implanturi, peste care se montează la 12 ore de la intervenție o proteză fixata prin însurubare (de tipul Fast-and-Fixed, All-on-4) pe cele patru implanturi dentare.